22 Ιαν 2012

Αγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα ξεκινάει η ΠΑΣΥ από την ερχόμενη εβδομάδα.


Δυναμικά αναμένεται να απαντήσουν οι αγρότες στις αυξήσεις που έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών και των άλλων υποχρεώσεων που καταβάλλουν οι αγρότες που έχει φέρει σε δύσκολη θέση τους μικρομεσαίους αγρότες. Όπως αναφέρει η ΠΑΣΥ σε ανακοίνωση της, τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθούν ξεκινούν κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα.

Οι αγρότες αντιδρούν στο «χαράτσι», όπως υποστηρίζουν, που επιβλήθηκε για τα ασφάλιστρα του οργανισμού μέσα από το νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και
παράλληλα ζητούν ο ΕΛΓΑ να αποτελεί έναν κρατικό φορέα, με επαρκή χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές των καλλιεργειών τους από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους.

Στις 25 Ιανουαρίου, με κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, οι αγρότες καλούν άνεργους, συνταξιούχους και εργαζόμενους να δώσουν το «παρών» στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζουν στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ σε όλες τις πόλεις της χώρας μας.

Στις 27 Ιανουαρίου, έχει προγραμματιστεί να γίνουν μαζικές κινητοποιήσεις στα γραφεία των περιφερειών, του ΟΓΑ και στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας της χώρας, ενώ δύο ημέρες μετά, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, θα γίνει στις 11 το πρωί κινητοποίηση στα Μάλγαρα και τη Λεπτοκαρυά.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με συλλαλητήριο, που διοργανώνεται στις 4 Φεβρουαρίου, στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, στις 12 το μεσημέρι και θα ακολουθήσει πορεία προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης, όπου θα διεξάγεται η 24η Agrotica της Helexpo.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου