17 Ιαν 2012

Πιπεριές ψητές με κύμινο και σκόρδο.


Yλικά:

για 4-5 άτομα
3 κόκκινες πιπεριές
3 κίτρινες πιπεριές
3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες στην ειδική πρέσα
2 κ. καφέ κύμινο, σε σκόνη
2-3 κ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

εκτέλεση:

Ξεπλένετε τις πιπεριές, τις βάζετε σε ένα ταψί, σκεπασμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τις ψήνετε, σε προθερμασμένο, στους 200οC, φούρνο, μέχρι να φουσκώσει και να ανασηκωθεί η φλούδα τους. Τις βγάζετε από τον φούρνο, τις
βάζετε σε μια πλαστική σακούλα καλά κλεισμένη και τις σκεπάζετε με μια πετσέτα, μέχρι να κρυώσουν, ώστε να μπορείτε να τις ξεφλουδίσετε ευκολότερα. Αφαιρείτε τα κοτσάνια και τα σπόρια τους, ξεπλένοντάς τες κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό. Κόβετε τη σάρκα τους σε λωρίδες και τις απλώνετε σε μια πιατέλα, τις αλατοπιπερώνετε και τις πασπαλίζετε με το λιωμένο σκόρδο και το κύμινο. Τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, τόσο ώστε να τις πιάσει όλες, και τις αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες προτού τις σερβίρετε. Μπορείτε να τις σερβίρετε επάνω σε φρυγανισμένες αραβικές πιτούλες ή έτσι όπως είναι από την πιατέλα.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου