15 Ιαν 2012

Βιοσοφία, το όχημα στις εξαγωγές βιολογικών.


Συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας στον τομέα της ανάπτυξης της ελληνορωσικής αγοράς βιολογικών προϊόντων υπέγραψαν το Ινστιτούτο A CERT και ο Ρωσικός Σύνδεσμος Βιολογικής και Βιοδυναμικής Γεωργίας AGROSOPHIE.


Στο πλαίσιο της συμφωνίας δημιουργήθηκε το ελληνορωσικό δίκτυο «ΒΙΟΣΟΦΙΑ» που στόχο έχει να προωθήσει την εμπορία τροφίμων, ποτών και ζωοτροφών βιολογικής παραγωγής στην ελληνορωσική αγορά.


Το δίκτυο ΒΙΟΣΟΦΙΑ αποτελεί μία ολοκληρωμένη προσέγγιση της αναπτυξιακής προοπτικής του ελληνορωσικού αγροτικού χώρου με σκοπό την εφαρμογή ενός εναλλακτικού αναπτυξιακού μοντέλου που υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα και τη δικτύωση στην παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία βιολογικών προϊόντων φυτικής και ζωικής προέλευσης, μέσω της παροχής δράσεων υποστήριξης και της ευρύτερης κινητοποίησης των δυνάμεων των τοπικών κοινωνιών.

Για αποτελεσματικότερες δραστηριότητες του Δικτύου προβλέπεται η δημιουργία Ομάδων εργασίας, στις οποίες θα συμμετέχουν αγρότες, μεταποιητές, εξαγωγείς, σούπερ μάρκετ και Οργανισμών πιστοποίησης από Ελλάδα και Ρωσία

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου