18 Ιαν 2012

Κακοκαιρία και Κρίση φέρνουν σε απόγνωση τους παραγωγούς στην Δράμα. Ζητούν την βοήθεια του ΕΛΓΑ.


Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Δράμας προς Πρόεδρο ΕΛΓΑ
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,


θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε  το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί πατάτας  της περιοχής Κ. Νευροκοπίου του νομού Δράμας, όσον αφορά τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που παρατηρούνται και τις ζημίες που έχουν δημιουργηθεί στην αποθηκευμένη παραγωγή.
Στην περιοχή του Κ. Νευροκοπίου την περίοδο αυτή το κύμα κακοκαιρίας χαρακτηρίζεται από έντονες και συνεχής χιονοπτώσεις και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες από -12˚ έως -16˚.
Ταυτόχρονα παρατηρείται, ιδιαίτερα τη φετινή περίοδο, πολύ σοβαρό πρόβλημα στη διάθεση της παραγωγής της πατάτας. Υπολογίζεται ότι περίπου 55.000 τόνοι βρίσκονται αδιάθετοι 
στις αποθήκες και τα χωράφια των παραγωγών, περίπου η μίση παραγωγή πατάτας της περιοχής. Υπό αυτές τις συνθήκες παρατηρούνται σοβαρές ζημιές στην αποθηκευμένη παραγωγή από τον παγετό, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πατατοπαραγωγοί του Κ. Νευροκοπίου.
Αναλογιζόμενοι όλα τα παραπάνω και ευελπιστώντας στην θετική σας ανταπόκριση, ζητάμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις από τον οργανισμό σας για την αποζημίωση των παραγωγών που έχουν υποστεί ζημίες στην παραγωγή τους, από το πρόγραμμα των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων (ΠΣΕΑ).

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου