Υλικά: για 4 άτομα
7 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
1 κ.κ. ξύσμα πορτοκαλιού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γραμμ. φασόλια χάντρες
1 ξερό άσπρο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο
10 κόκκους μαύρο πιπέρι
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε καρεδάκια
2 κίτρινες πιπεριές, κομμένες σε καρεδάκια
1 κρεμμύδι κόκκινο, κομμένο σε κυβάκια
1 κ κ. πιπερίτσα τσίλι ξεσποριασμένη, κομμένη σε μικροσκοπικά κομματάκια
¼ φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
100 γραμμ. νούμπουλο ψιλοκομμένο, σε λωρίδες ½ εκ.
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε καλά το λάδι, το ξίδι, το σκόρδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και αλατοπίπερο. Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα φασόλια, το κρεμμύδι ολόκληρο, τους κόκκους πιπεριού, σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε μέσα στη βινεγκρέτ και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Tips:
• Mπορείτε να αντικαταστήσετε τις χάντρες με κάποιο άλλο φασόλι της αρεσκείας σας.
• Αντί για νούμπουλο μπορείτε να προσθέσετε λούζα Kυκλάδων ή σύγκλινο Πελοποννήσου.
Πηγή:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου