16 Ιαν 2012

Τα αγροτικά προιόντα του Ευρώτα στην Ρουμανία.


Η δυνατότητα προώθησης των αγροτικών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής του Ευρώτα, στην Ρουμανία, αναμένεται να είναι ένα από τα αποτελέσματα της αδερφοποίησής του με την πόλη Καλιμανέστι της Ρουμανίας. Μάλιστα, ο δήμαρχος Καλιμανέστι έχει προτείνει την παραχώρηση περιπτέρου στο Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης, για την προβολή – έκθεση των τοπικών προϊόντων του Δήμου Ευρώτα.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Καλιμανέστι της Ρουμανίας, όσον αφορά στην αδελφοποίηση με τον δήμο Ευρώτα της Λακωνίας, ήταν ομόφωνη, ενώ έκπληξη προκάλεσε το γεγονός, ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Καλιμανέστι είχαν αποκτήσει, ήδη, μια σαφή και ολοκληρωμένη εικόνα του Δήμου Ευρώτα.


Οπότε, στην πρώτη επαφή δύο πόλεων το κλίμα ήταν οικείο. Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα Ελένη Δεντάκου, έγινε δεκτή με εγκάρδιο και φιλικό τρόπο.

Η κα Δεντάκου ενημέρωσε τους Ρουμάνους Δημοτικούς Συμβούλους σχετικά με τις ομορφιές του τόπου και τα αγαθά – προϊόντα, τα οποία παράγει, ενώ μεγάλη έμφαση έδωσε στη μακροχρόνια συμβίωση – φιλοξενία των συμπατριωτών τους, στο Δήμο Ευρώτα.

Κίνητρο που ώθησε τους δύο δήμους να προχωρήσουν σε αυτή την πράξη, αποτέλεσε η αμοιβαία – κοινή θέληση να έρθουν πιο κοντά, ώστε να  αναδειχθεί ο αναντικατάστατος ρόλος των τοπικών κοινωνιών στη διαδικασία της παγκοσμιοποίησης και της ανθρώπινης δραστηριότητας, με κοινές πρωτοβουλίες σε πολιτιστικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η ανταλλαγή ιδεών, η άντληση πολιτιστικών – πολιτισμικών στοιχείων και ο αμοιβαίος εμπλουτισμός των δύο πόλεων από τα ιστορικά στοιχεία της καθεμιάς, σε συνάρτηση με τα ήθη, τα έθιμα και τις τοπικές παραδόσεις, θα δώσουν σίγουρα την ευκαιρία για -εκατέρωθεν- υιοθέτηση καινούργιων πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου