7 Σεπ 2012

ΕΛΓΑ: Την Τρίτη 11/9 νέα πληρωμή αποζημιώσεων ύψους 4,2 εκ ευρώ στους αγρότες.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.247 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 4,2 εκατ. ευρώ περίπου, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2011 και 2012. Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή (ελιές, εσπεριδοειδή, χειμερινά κηπευτικά κλπ.) και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια σε όλη την επικράτεια, αλλά κυρίως στους νομούς Ηρακλείου, Χανίων, Αργολίδας, Λάρισας, Άρτας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Ηλείας, Πέλλας κλπ.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου γίνεται προσπάθεια για την έκδοση πορισμάτων ώστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί των οποίων οι φυτείες ή τα ζώα επλήγησαν από τον καύσωνα, τις πυρκαγιές ή άλλες καταστροφές καταβάλει ο ΕΛΓΑ. Προϋπόθεση – σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Χρήστος Χατζηαντωνίου – είναι ότι παραγωγοί θα
πληρώσουν την ασφαλιστική εισφορά τους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, που λήγει τυπικά η προθεσμία για την εφάπαξ πληρωμή.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηαντωνίου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει στείλει στον ΕΛΓΑ το αρχείο με τις δηλώσεις του 2012 συνολικά 660.000 παραγωγών και αυτή τη στιγμή γίνονται οι διασταυρώσεις των στοιχείων μεταξύ δηλώσεων καλλιέργειας/εκτροφής και αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης, έτσι ώστε να προχωρήσει ο ΕΛΓΑ στον υπολογισμό των εισφορών. «Ελέγχουμε το αρχείο, κάνουμε διασταυρώσεις και καταβάλουμε μια μεγάλη προσπάθεια να καταβληθούν οι αποζημιώσεις του 2012 μέσα στον Σεπτέμβριο. Μεταξύ αυτών αφορούν και τους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους ακόμα και τις Χίου», αναφέρει χαρακτηριστικά στον ΑγροΤύπο ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Χρήστος Χατζηαντωνίου.

Πηγή:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου