20 Σεπ 2012

Τσουχτερά πρόστιμα για λαθρεμπόριο φυτοφαρμάκων.


"Kαμπάνες" 114.000 ευρώ σε εμπόρους και παραγωγούς από το Μάξιμο Χαρακόπουλο


Κυρώσεις ύψους 114.000 ευρώ για λαθρεμπόριο φυτοφαρμάκων επέβαλε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος  σε εμπόρους και παραγωγούς για παράνομη διακίνηση και χρήση μη εγκεκριμένων ή ληγμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Οι διοικητικές κυρώσεις που υπέγραψε ο Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
αφορούν τριάντα εμπόρους και παραγωγούς για παράνομη εισαγωγή, κατοχή, διακίνηση, χρήση και εμπορία μη εγκεκριμένων ή ληγμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Το θέμα προέκυψε μετά τη διεξαγωγή ελέγχων από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων σε όλη την επικράτεια και τις σχετικές εισηγήσεις της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥΠΑΑΤ.

Σχετικά με το θέμα ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε πως «σήμερα αποδεικνύουμε στην πράξη με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι αυτά που λέμε τα εννοούμε. Είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε και θα πατάξουμε την παράνομη διακίνηση και χρήση επικίνδυνων φυτοφαρμάκων για τη δημόσια υγεία, την υγεία παραγωγών και καταναλωτών, αλλά και το περιβάλλον και θα είμαστε και στο μέλλον αμείλικτοι σε κάθε προσπάθεια λαθρεμπορίου φυτοφαρμάκων. Το απόστημα αυτό θα σπάσει».

Ξένος Γιώργος


Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου