20 Σεπ 2012

Με μεγαλύτερη χρηματοδότηση από το LIFE+ οι «φτωχές» χώρες της Ευρώπης.


Υπερψηφίστηκε πρόταση για παροχή μεγαλύτερης χρηματοδότησης από το ευρωπαϊκό ταμείο για το περιβάλλον LIFE+ για τις χώρες που πλήττονται από την οικονομική κρίση και εμφανίζουν δημοσιονομικά προβλήματα.


Το LIFE+ είναι το βασικό ευρωπαϊκό εργαλείο χρηματοδότησης δράσεων για το περιβάλλον και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, και υπολογίζεται ότι υποστηρίζει άμεσα έως 8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Την πρόταση, η οποία έγινε δεκτή από την Επιτροπή Περιβάλλοντος, είχε καταθέσει ο
Κρίτωνας Αρσένης - μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου-, και αφορά τη μικρότερη χρηματοδοτική συμμετοχή στις δράσεις του LIFE+ των οργανώσεων πολιτών, των τοπικών αυτοδιοικήσεων και του ελληνικού δημοσίου, αφού και Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται σε αυτές τις «φτωχές» χώρες της Ευρώπης.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, ο Κρίτων Αρσένης έκανε την ακόλουθη δήλωση.
«Τη στιγμή που στη χώρα μας το περιβάλλον απειλείται από τη κατάργηση κανόνων προστασίας  και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις είναι στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης, κινδυνεύουμε λόγω της έλλειψης πόρων να αποκλειστούμε από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την προστασία του περιβάλλοντος.
Η Επιτροπή Περιβάλλοντος ψήφισε σήμερα την αύξηση της ευρωπαϊκής συμμετοχής στα χρηματοδοτικά προγράμματα για το περιβάλλον διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση οργανώσεων πολιτών, τοπικών αυτοδιοικήσεων και του ελληνικού δημοσίου στους ευρωπαϊκούς πόρους.»

Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου