6 Σεπ 2012

Πως γίνεται η εξαγορά δημοσίων εκτάσεων.


Οι κάτοχοι δημοσίων εκτάσεων, των οποίων η διαχείριση ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση εξαγοράς τους, εφόσον η έκταση δεν υπερβαίνει τα δέκα στρέμματα και αποδεικνύεται η κατοχή αυτών πριν τις 5-6-1993.

Αυτό ανακοινώθηκε από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και όπως διευκρινίζεται «δεν υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης αυτής δάση, δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις, προστατευόμενες περιοχές, χώροι και ζώνες μνημείων που προστατεύονται από την αρχαιολογική υπηρεσία, αιγιαλός και παραλίες». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ακόμη «στην αίτηση το κατεχόμενο ακίνητο θα πρέπει να περιγράφεται κατά θέση, εμβαδόν και συντεταγμένες στο Ελληνικό γεωδαιτικό σύστημα αναφοράς».

Οι αιτήσεις θα απευθύνονται στην Επιτροπή Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών στη ταχυδρομική διεύθυνση: Δεληγιάννη 9 Τ.Κ. 22100 Τρίπολη.
Το τίμημα εξαγοράς ορίζεται στο ύψος της αντικειμενικής ή αγοραίας αξίας του ακινήτου, εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης και ασκεί σ’ αυτό αγροτική χρήση οπότε ορίζεται στο ένα τρίτο 1/3 της αξίας του.
Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 22 Σεπτεμβρίου 2012
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Πελοποννήσου στο τηλέφωνο 2710238103 και στα Τμήματα Τοπογραφίας-Εποικισμού και Αναδασμού των Περιφερειακών Ενοτήτων. Για ΠΕ Μεσσηνίας στα τηλέφωνα: 2721044219 (περιοχή Καλαμάτας) και 2761024287 (περιοχή Τριφυλίας).


Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου