6 Σεπ 2012

Είμαστε χρεωμένοι έως τον λαιμό. Ρυθμίστε μας τα δάνεια της ΑΤΕ .


Διακανονισμό στα δάνεια αγροτών στην υπό εκκαθάριση ΑΤΕ ζητά ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας, για την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας.





Το θέμα έθεσε στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη το προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα του κτηνοτροφικού κλάδου. «Πάμε σε πρωτοφανή κρίση στην κτηνοτροφία, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω πτώση της διατροφικής επάρκειας της χώρας σε κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα», ανέφερε ο κ. Καραμίχας χαρακτηριστικά.


Η ΠΑΣΕΓΕΣ έθεσε επίσης και το θέμα της αδυναμίας της εξυπηρέτησης των δανείων –λόγω και της οικονομικής κρίσης– συνεταιριστικών οργανώσεων στην ΑΤΕ, ζητώντας πίστωση χρόνου προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες μπορούν να οδηγηθούν σε εξυγίανση. Επισήμανε, δε, πως θα πρέπει να υιοθετηθούν ρυθμίσεις που να διασφαλίζουν τη διατήρηση των παραγωγικών εγκαταστάσεων και υποδομών σε αγροτικές-συνεταιριστικές επιχειρήσεις.


Όπως είπε ο κ. Καραμίχας, ο υπουργός αντιμετώπισε θετικά τα αιτήματα που τέθηκαν από την ΠΑΣΕΓΕΣ, υπογραμμίζοντας ότι και στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης το υπουργείο επιχειρεί την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο.



Πηγή:www.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου