15 Σεπ 2012

Το CERN έσπασε το ρεκόρ της υψηλότερης θερμοκρασίας πάνω στη Γή.


Στον CERN είναι πασίγνωστο ότι προσπαθούν από το 1954 να δημιουργήσουν ξανά τις πρωταρχικές συνθήκες από τις οποίες δημιουργήθηκε το σύμπαν. Μέσω αυτής της προσπάθειας οι επιστήμονες του CERN φαίνεται ότι πετυχαίνουν και άλλα κατορθώματα, όπως αυτό που πέτυχαν πρόσφατα όπου καταρρίφθηκε το ρεκόρ της υψηλότερης θερμοκρασίας που δημιουργήθηκε πάνω στη Γή και αυτή πλέον είναι άνω των 5 τρισεκατομμυρίων βαθμών κελσίου.

Το προηγούμενο ρεκόρ της υψηλότερης θερμοκρασίας πάνω στη Γή είχε επιτευχθεί πριν από κάποια χρόνια στον Σχετικιστικό Επιταχυντή Βαρέων Ιόντων (RHIC) του Εθνικού Εργαστηρίου Μπρουκχέιβεν των ΗΠΑ. Έτσι οι επιστήμονες του CERN έσπασαν το
παγκόσμιο ρεκόρ της υψηλότερης θερμοκρασίας κατά 1 εκατομμύριο βαθμούς κελσίου, ίσως και περισσότερο!


Το CERN έσπασε το ρεκόρ της υψηλότερης θερμοκρασίας πάνω στη Γή!
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η θερμοκρασία του CERN είναι κατά 100.000 φορές υψηλότερη από τη θερμοκρασία που επικρατεί στο εσωτερικό του ήλιου και πυκνότερη από τη θερμοκρασία ενός αστέρα νετρονίων. Έτσι οι επιστήμονες του CERN φαίνεται ότι φτάνουν όλο και περισσότερο στο στόχο του τους που είναι η ρεαλιστική αναπαράσταση των συνθηκών που επικρατούσαν αμέσως μετά τη μεγάλη έκρηξη πριν 13.75 δισεκατομμύρια χρόνια περίπου.

Πηγή:www.ecotimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου