23 Ιουλ 2012

Αγροτικά προϊόντα στην Κίνα από την Ένωση Πεζών.


Η εξαγωγή ποιοτικών προϊόντων της Κρήτης στην Κινεζική επαρχία Σιτσουάν με 80 εκατομμύρια καταναλωτές, βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών μεταξύ του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, και του αντικυβερνήτη της περιοχής, Γουέι Χονγκ, που βρέθηκε στο Ηράκλειο συνοδευόμενος από επτά αξιωματούχους και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο εισαγωγικό εμπόριο.


Μάλιστα σε μια πρώτη κίνηση υπογράφηκε συμφωνία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πεζών, για την εξαγωγή στην Κινέζικη επαρχία ελαιολάδου και κόκκινου κρασιού.

Εκτός από το τεράστιο ενδιαφέρον που έδειξε για τα Κρητικά προϊόντα ο Κινέζος αντικυβερνήτης ανέφερε ότι θα πρέπει να αναπτυχθεί και ο εισερχόμενος τουρισμός από την επαρχία του στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη. Επίσης όπως ανακοινώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ Κρήτης και Σίτσουαν πρόκειται να υπογραφεί Πρωτόκολλο φιλίας και συνεργασίας.         
Ο κ. Αρναουτάκης αναφερόμενος στην προώθηση των Κρητικών προϊόντων και του τουρισμού μας στις διεθνείς αγορές, είπε: «Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας για την προώθηση των ποιοτικών προϊόντων της Κρήτης στην Κίνα και συγκεκριμένα σε μια μεγάλη επαρχία την Σιτσουάν με τα 80 εκ. καταναλωτές».

Πηγή:www.ert.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου