23 Ιουλ 2012

Δεκαπέντε Επιμελητήρια από την Ελλάδα θα συμμετέχουν σε νέα συγχρηματοδοτούμενη δράση από την ΕΕ για προώθηση αγροτικών προϊόντων σε τρίτες χώρες .


Δεκαπέντε Επιμελητήρια από όλη την Ελλάδα, θα συμμετέχουν σε νέα συγχρηματοδοτούμενη δράση για την προώθηση αγροτικών προϊόντων σε τρίτες χώρες. Το πρόγραμμα «Eurofresh fruits» αφορά στην προώθηση ελληνικών φρέσκων φρούτων όπως κεράσι, ακτινίδιο, καρπούζι και επιτραπέζια σταφύλια, στις αγορές της Ρωσίας, Ουκρανίας και Κίνας. Η κ. Μαυρομάτη, διευθύντρια του Επιμελητηρίου Καβάλας, που θα συμμετέχει για πρώτη φορά στο πρόγραμμα, δήλωσε στον ΑγροΤύπο τα εξής:

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από παραγωγούς και εξαγωγείς της περιοχής μας για να συμμετέχουν σε εκθέσεις και επιχειρηματικές αποστολές που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (20/7/2012), υπήρξε ενδιαφέρον από πολλές εξαγωγικές εταιρείες με σταφύλια και ακτινίδια για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα».

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια τρία έτη (μέχρι τον Ιούνιο 2015) και περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων ενημέρωσης και διαφήμισης, με βασικό στόχο την ενίσχυση της εικόνας των ελληνικών προϊόντων και δράσεις προώθησης με σκοπό την άμεση και έμμεση ενίσχυση του προφίλ των επιχειρήσεων και των εξαγωγών τους.


Πηγή:www.agrotypos.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου