28 Ιουλ 2012

Προκηρύχθηκε το πρόγραμμα του 2013 για την προώθηση της ΚΑΠ.


Το αργότερο μέχρι τις 31 Οκτωβρίου καλούνται να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις δημοσίων σχέσεων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τον πλήρη φάκελο της αίτησής τους σε έντυπη μορφή για το πρόγραμμα προώθησης της ΚΑΠ για το 2013.


Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 27 Ιουλίου, για τη «Στήριξη δράσεων ενημέρωσης σχετικά με την Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΓΠ)», κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλλει αίτηση για μία μόνο δράση.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την πρόσκληση υποβολής προτάσεων ισχύουν τα εξής:
4.1. Οδηγίες για τη σύνταξη των αιτήσεων
Κάθε αιτών μπορεί να υποβάλει αίτηση για μία μόνο δράση ενημέρωσης ανά οικονομικό έτος.
Για την υποβολή των αιτήσεων πρέπει να χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα έντυπα που διατίθενται στην ακόλουθη διαδικτυακή διεύθυνση: http://ec.europa.eu/agriculture/grants-for-information-
measures/
Συντάσσονται σε μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, προκειμένου να διευκολυνθεί η ταχεία διεκπεραίωση των αιτήσεων, οι αιτούντες παρακαλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους στα αγγλικά ή γαλλικά ή, εάν αυτό δεν είναι δυνατό, να συμπεριλάβουν τουλάχιστον μετάφραση στα αγγλικά ή στα γαλλικά της λεπτομερούς περιγραφής της πρότασης (Έντυπο 3).
Ο φάκελος της αίτησης περιέχει υποχρεωτικά τα ακόλουθα έγγραφα, υποδείγματα των οποίων διατίθενται στη διαδικτυακή διεύθυνση που αναφέρεται ανωτέρω:
— την επιστολή αίτησης στην οποία αναφέρονται ο τίτλος της προτεινόμενης δράσης ενημέρωσης και το ποσό της αιτούμενης επιχορήγησης, υπογεγραμμένη από τον νόμιμο εκπρόσωπο του αιτούντος οργανισμού· σημειωτέον ότι το ποσό της αιτούμενης στην επιστολή επιχορήγησης πρέπει να είναι ίδιο με το ποσό της συγχρηματοδότησης της ΕΕ που αναφέρεται στον πίνακα εσόδων του προϋπολογισμού (στοιχεία ζ και η)·
— το έντυπο 1 (στοιχεία του αιτούντος), το έντυπο 2 (στοιχεία συνδιοργανωτών, εφόσον υπάρχουν), το έντυπο 3 (αναλυτική περιγραφή της δράσης ενημέρωσης). Σε περίπτωση που κάποια ερώτηση δεν αφορά την προτεινόμενη δράση ενημέρωσης, είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται «άνευ αντικειμένου» ή «Α/Α». Θα ληφθούν υπόψη μόνο οι αιτήσεις που θα υποβληθούν με τα εν λόγω έντυπα. Εξάλλου, εάν δεν χρειάζεται το έντυπο 2, αναγράφεται η ένδειξη Α/Α στην πρώτη σελίδα του·
— τον προϋπολογισμό της προτεινόμενης δράσης ενημέρωσης (αποτελούμενο από αναλυτικό πίνακα δαπανών και αναλυτικό πίνακα ισοσκελισμένων εσόδων) δεόντως συμπληρωμένο, με ημερομηνία και υπογραφή του νόμιμου εκπροσώπου του αιτούντος οργανισμού·
— όλα τα συμπληρωματικά έγγραφα που παρατίθενται στο παράρτημα II.
4.2. Προθεσμία υποβολής και διεύθυνση αποστολής των αιτήσεων
Οι αιτούντες πρέπει να αποστείλουν, το αργότερο έως τις 31 Οκτωβρίου 2012, τον πλήρη φάκελο της αίτησής τους σε έντυπη μορφή, με συστημένη επιστολή έναντι απόδειξης παραλαβής (ως αποδεικτικό της ημερομηνίας αποστολής λογίζεται η σφραγίδα του ταχυδρομείου στο φάκελο), στην ακόλουθη διεύθυνση:
European Commission
Unit AGRI. K.1.
Call for proposals 2012/C 223/04
Attn. Angela Filote
L130 4/148A
1049 Bruxelles/Brussel
BELGIQUE/BELGIË
Οι αιτήσεις πρέπει να αποστέλλονται σε σφραγισμένο φάκελο ή χαρτονένιο κουτί και τοποθετούνται σε δεύτερο σφραγισμένο φάκελο ή χαρτονένιο κουτί. Στον εσωτερικό φάκελο ή χαρτονένιο κουτί πρέπει να αναγράφεται, πέραν του ονόματος της υπηρεσίας για την οποία προορίζεται, όπως επισημαίνεται στην πρόσκληση υποβολής προτάσεων, η φράση «Call for proposals — Not to be opened by the mail service» (Πρόσκληση υποβολής προσφορών — Να μην ανοιχτεί από την ταχυδρομική υπηρεσία). Σε περίπτωση χρήσης αυτοκόλλητων φακέλων, αυτοί πρέπει να σφραγίζονται με κολλητική ταινία η οποία φέρει εγκάρσια την υπογραφή του αποστολέα.
Δεδομένου ότι όλα τα έγγραφα που αποστέλλονται στις υπηρεσίες της Επιτροπής υποβάλλονται σε σάρωση ανά σελίδα, οι αιτούντες καλούνται να μην συρράπτουν τις σελίδες της επιστολής της αίτησης και των παραρτημάτων της. Επιπλέον, για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, οι αιτούντες παρακαλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους σε ανακυκλωμένο χαρτί, κάνοντας χρήση και των δύο όψεων κάθε φύλλου.
Συγχρόνως, το αργότερο έως τις 24:00 (ώρα Βρυξελλών) της 31ης Οκτωβρίου 2012, οι αιτούντες πρέπει επίσης να έχουν στείλει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο την ηλεκτρονική έκδοση της αίτησής τους, η οποία περιλαμβάνει τουλάχιστον την επιστολή της αίτησης, τα έντυπα 1, 2 και 3 και τον προϋπολογισμό, στην ακόλουθη διεύθυνση: AGRI-GRANTS-APPLICATIONS-ONLY@ec.europa.eu
Οι αιτούντες είναι υπεύθυνοι να διασφαλίσουν ότι οι αιτήσεις τους στην έντυπη και στην ηλεκτρονική μορφή είναι ταυτόσημες, πλήρεις και εμπρόθεσμες. Οι αιτήσεις (έντυπη και ηλεκτρονική μορφή) που αποστέλλονται μετά τη λήξη της προθεσμίας απορρίπτονται. Σε περίπτωση διαφορών μεταξύ της ηλεκτρονικής και της έντυπης μορφής, υπερισχύουν οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην έντυπη μορφή.
Ερωτήσεις σχετικά με την πρόσκληση υποβολής προτάσεων μπορούν να αποστέλλονται στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση AGRI-GRANTS@ec.europa.eu το αργότερο έως τις 17 Οκτωβρίου 2012. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι υποχρεωμένη να απαντά σε ερωτήσεις που λαμβάνονται μετά την εν λόγω ημερομηνία.
Οι απαντήσεις δίνονται το αργότερο έως τις 24 Οκτωβρίου 2012. Για λόγους ίσης μεταχείρισης των αιτούντων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να χορηγήσει προηγούμενη γνωμοδότηση για την επιλεξιμότητα του υποψηφίου, τη δράση ενημέρωσης ή τις συγκεκριμένες δραστηριότητες που περιέχονται σε αυτή. Ερωτήσεις που ενδέχεται να ενδιαφέρουν και άλλους υποψηφίους, καθώς και οι απαντήσεις σε αυτές δημοσιεύονται στον ιστότοπο της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης στην ενότητα «Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη συμπλήρωση αίτησης επιχορήγησης»:
http://ec.europa.eu/agriculture/grants-for-information-measures/

διαβάστε εδώ ολόκληρη τη σχετική πρόσκληση για τη Στήριξη δράσεων ενημέρωσης σχετικά με την ΚΑΠ.pdf



Tαγκαλάκη Έλενα



Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου