Μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε αρωματική
λουλουδοζάχαρη. Διαλέξτε τα γλυκύτερα αρωματικά λουλούδια για να νοστιμίσετε
την ζάχαρη.
Χρησιμοποιείστε ένα βάζο του μισού κιλού με σφιχτά
εφαρμοστό καπάκι, και γεμίστε το 1/3 περίπου του βάζου με ζάχαρη. Διασκορπίστε
μια χούφτα μικρά λουλούδια, ανθύλλια ή πέταλα μέσα στο βάζο. Καλύψτε τα
λουλούδια με ζάχαρη μέχρι τα 2/3 του βάζου. Προσθέστε άλλη μια χούφτα
λουλουδιών και καλύψτε τα με ζάχαρη μέχρι να γεμίσει το βάζο. Αφήστε ένα
εκατοστό κενό διάστημα από την επιφάνεια του βάζου. Τοποθετήστε το καπάκι στο
βάζο και κουνήστε καλά.
Τοποθετήστε το βάζο σε ένα κρύο και σκοτεινό μέρος για
2-3
εβδομάδες τουλάχιστο. Έτσι κι αλλιώς η ζάχαρη θα γίνεται περισσότερο
αρωματική με το πέρασμα του χρόνου.
* Όσο καιρό χρησιμοποιείται το βάζο με την αρωματισμένη
ζάχαρη μπορείτε να προσθέτετε κατά καιρούς απλή ζάχαρη. Θα αρωματίζεται από τη μυρωδιά του δοχείου.
Πηγή:valentine
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου