4 Ιουν 2013

Μεγάλη η καταστροφή στην ελαιοπαραγωγή.

Για καταστροφή της φετινής ελαιοπαραγωγής που φτάνει ακόμη και στο 100%, αφού οι καιρικές συνθήκες δε βοήθησαν την καρπόδεση, κάνει λόγο ο δήμαρχος Σητείας, Θοδωρής Πατεράκης, σε επιστολή που έστειλε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο κ. Πατεράκης ζητάει την άμεση καταγραφή των ζημιών, να υποβληθεί αίτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για παροχή έκτακτης
ειδικής ενίσχυσης και να εξεταστεί η δυνατότητα για παροχή ειδικών διευκολύνσεων και άλλων παροχών προς τους πληγέντες, ώστε να καταστεί δυνατή η συνέχιση της παραγωγικής τους ικανότητας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο δήμαρχος Σητείας, αρχικά, η ανθοφορία των ελαιοδέντρων εμφανίστηκε αρκετά πλούσια σε όλες σχεδόν τις περιοχές, «στη συνέχεια όμως η καρποφορία σε συγκεκριμένες περιοχές του δήμου διαπιστώθηκε ότι παρουσίασε ολική καταστροφή από ζημίες στη φάση της καρπόδεσης που κυμαίνονται σε ποσοστά από 90-100%.

Ο κ. Πατεράκης τονίζει ότι οι ζημίες που έχουν προκληθεί οφείλονται σε ασυνήθεις καιρικές συνθήκες τις οποίες δεν μπορούσαν να προβλέψουν ούτε και να αποτρέψουν οι ελαιοπαραγωγοί, και υπογραμμίζει: «Το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών των περιοχών του Δήμου μας θα είναι μηδενικό με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική και εθνική οικονομία δεδομένης της άριστης ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος».



Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου