28 Ιουν 2013

Κυρώθηκαν γεωργικές συμφωνίες με Σερβία και Βουλγαρία.

Κατά πλειοψηφία, η Βουλή ενέκρινε στις 27 Ιουνίου την «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Σερβίας για συνεργασία στον τομέα της γεωργίας».
Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης τάχθηκε κατά της σύμβασης, λέγοντας ότι από τη συνεργασία θα ενισχυθούν οι μεγάλες εταιρείες και όχι ο λαός.

Υπέρ, τάχθηκε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων,
Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, πρόσθεσε όμως ότι η κυβέρνηση δεν ασχολείται με τους Έλληνες αγρότες.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης απάντησε ότι η συνεργασία μας θα είναι σημαντική με τις γειτονικές χώρες στον τομέα της Γεωργίας.

Κατά πλειοψηφία, εγκρίθηκε και η «Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Γεωργίας και Τροφίμων της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στην ανάπτυξη της ποιότητας και ασφάλειας στην παραγωγή και διακίνηση των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων».

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος τάχθηκε υπέρ, όμως έθεσε θέμα για τη διαχείριση υδάτων από τη Βουλγαρία.

Κατά, τάχθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιος Μπούκουρας, κάνοντας λόγο για επεκτατικές βλέψεις της Βουλγαρίας προς την Ελλάδα.

Απαντώντας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης ανέφερε ότι, σύντομα, θα έρθει συμφωνία στη Βουλή για τη διαχείριση των υδάτων του Έβρου.



Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου