19 Ιουν 2013

INCOFRUIT- HELLAS: Άμεση εφαρμογή του θεσμού του εγκεκριμένου εμπόρου οπωροκηπευτικών.

Την άμεση εφαρμογή του θεσμού του εγκεκριμένου εμπόρου οπωροκηπευτικών, ζητά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT- HELLAS.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γ. Πολυχρονάκης, ειδικός σύμβουλος της INCOFRUIT- HELLAS εξέφρασε την ικανοποίηση του κλάδου για την εφαρμογή του θεσμού του εγκεκριμένου εμπόρου οπωροκηπευτικών (δηλαδή του εμπόρου που έχει τις
απαιτούμενες προδιαγραφές να αυτοελέγχει τις ποιοτικές προδιαγραφές των προϊόντων του), και στη χώρα μας όπως προβλέπεται στην ΚΟΑ Οπωροκηπευτικών.

Ήδη δημοσιεύθηκε η σχετική ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών & Δικτύων και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και όπως αναφέρει χρειάζεται η εποικοδομητική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών στα επόμενα πρακτικά βήματα.

Η υπουργική απόφαση περί του ελεγκτικού συστήματος βάσει ανάλυσης κινδύνου για τα νωπά οπωροκηπευτικά ήδη δημοσιεύθηκε και αναμένεται και η καταγραφή των προδιαγραφών για την άμεση εφαρμογή της ΚΥΑ.

Η υλοποίηση της ΚΥΑ θα πρέπει να βασιστεί σε απλές διαδικασίες που  θα επιτρέψουν να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα της ρύθμισης.

Καταλήγοντας ο κ. Πολυχρονάκης επισημαίνει ότι «Επομένως στόχος του Συνδέσμου μας αλλά και της Πολιτείας πρέπει να είναι το να αποκτήσει η χώρα μας όσο το δυνατόν συντομότερο τους περισσότερους δυνατόν εγκεκριμένους εμπόρους, γεγονός που θα συμβάλει στην αναβάθμιση του εξαγωγικού μας κυρίως εμπορίου νωπών φρούτων και λαχανικών , στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς του, και την ευελιξία όλων των εξαγωγικών διαδικασιών με την αναμενόμενη απλοποίηση και των τελωνειακών».


Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου