13 Ιουν 2013

Γιόρτασε η αγκινάρα στην Κώμη Τήνου.

Την αγκινάρα του εύφορου λιβαδιού της γιόρτασε το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 η Κώμη της Τήνου. Η κοινότητα Κώμης Τήνου μαζί με τον Δήμο Τήνου συνεργάστηκαν παρουσιάζοντας μια γιορταστική βραδιά με πολλά νόστιμα φαγητά τα οποία φέρουν ως βασικό συστατικό τους την Αγκινάρα της Κώμης.





Χιλιάδες αγκινάρες μαζεύτηκαν και προσφέρθηκαν από τους παραγωγούς της Κώμης. Αυτές καθαρίζονταν για πολλές μέρες από τις νοικοκυρές και τέλος μαγειρεύτηκαν και προσφέρθηκαν  από εθελοντές σερβιτόρους, δείπνο ζηλευτό στους τυχερούς γευσιγνώστες της Βραδιάς της Αγκινάρας, στην Κώμη.

Η φιλότιμη χορωδία της Κώμης με μουσικό την πολυτάλαντη καθηγήτρια κ. Γεωργία Μπακογιάννη, έκανε το πρώτο καλωσόρισμα στην γιορτή επιλέγοντας τραγούδια ελαφρά και ευχάριστα.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Τοπική Κοινότητα και το Δήμο Τήνου, αναφερόμενοι στο γεγονός της Γιορτής της Αγκινάρας στην Κώμη και στους συντελεστές της.

Ο συνταξιούχος Δάσκαλος κ. Στέλιος Δεσύπρης έγραψε και τραγούδησε ποίημα για την Αγκινάρα, την Κώμη και τα χωριά της Τήνου, με τη συνοδεία της ορχήστρας του Αντώνη Χαρικιόπουλου. Στην συνέχεια ακολούθησαν οι νοστιμιές και το γλέντι. Τραγούδι και χορός μέχρι τη βαθιά νύκτα, στη δροσιά της πλατείας Πλατάνου της Κώμης Τήνου. Παραβρέθηκαν επισκέπτες από πολλά μέρη της Ελλάδας για να γνωρίσουν τα χωριά της Τήνου και τα φημισμένα προϊόντα της.

Παρόντες, ο Εφημέριος Κώμης π. Δημήτρης Δαλέζιος, εκπρόσωπου του Δήμου Τήνου, εκπρόσωποι Συλλόγων, ετεροδημότες Τηνιακοί (κύρια από την Κώμη) και πολίτες της Τήνου. 


Πηγή:www.agronews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου