20 Σεπ 2012

Σεμινάριο για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών.


Εκπαιδετικό σεμινάριο για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας από 11 έως 14 Οκτωβρίου.


Η Ένωση συνεχίζοντας την υλοποίηση του σχεδίου «Ασκληπιείος Βοτανικός Κήπος» προσκαλεί Νέες και Νέους Αγρότες να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι το Σάββατο 6 Οκτωβρίου.

Η ΕΝΑ Αργολίδος διαμόρφωσε την πρόταση για τον «Ασκληπιείο Βοτανικό Κήπο» σε συνεργασία με τον Δήμο Επιδαύρου και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.


Η Π. Ε. Αργολίδας ενέκρινε την υποστήριξη της δραστηριότητας της ΕΝΑ Αργολίδας και έγινε δυνατός ο σχεδιασμός της εκπαίδευσης, η οποία θα περιλαμβάνει επίσκεψη στην Θέρμη Θεσσαλονίκης στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (εργαστήριο προστασίας και αξιοποίησης αυτοφυών & ανθοκομικών ειδών του κέντρου Γεωργικής Έρευνας Βορείου Ελλάδος), επίσκεψη στον Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων Κιλκίς και επίσκεψη στην καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών και προϊόντων του ΜΥΡΤΙΣ στην Πολυκάρπη Αριδαίας Πέλλας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητικά θέματα και πρακτική άσκηση, έτσι ώστε οι Νέοι Αγρότες που θα επιλεγούν να συμμετέχουν, από όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, να είναι ικανοί να συμμετέχουν στην δομή που θα αξιοποιήσει ένα μικρό επιδεικτικό Ασκληπιείο Βοτανικό Κήπο και παραγωγικά τμήματα φαρμακευτικών & αρωματικών φυτών στην περιοχή κυρίως του Δήμου Επιδαύρου και της Αργολίδας.

Ο Ασκληπιείος Βοτανικός Κήπος εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει το 2013 και οι φυτεύσεις για την υποστήριξή του θα πρέπει να αρχίσουν την Άνοιξη του 2013.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 697/6562330.

Ξένος Γιώργος


Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου