19 Σεπ 2012

Ημερίδα για τη δημιουργία δημοτικών λαχανοκήπων στην Πάτρα.


Ημερίδα για τη δημιουργία δημοτικών και συλλογικών λαχανόκηπων μέσα στις πόλεις, διοργανώνει την Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου, στην Πάτρα, το παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Στόχος της ημερίδας είναι να αναλυθεί ο ρόλος που μπορούν να έχουν οι δημοτικοί λαχανόκηποι στην στήριξη πολιτών που αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, λόγω της κρίσης και ταυτόχρονα να αναλυθεί κοινωνική διάσταση της αστικής γεωργίας.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας ο γεωπόνος Παναγιώτης Τίκος, ο οποίος είναι υπεύθυνος
του δημοτικού λαχανόκηπου Λάρισας, θα αναλύσει την οργάνωση και λειτουργία του λαχανόκηπου στην Θεσσαλική πόλη. Όσον αφορά στην Πάτρα, ο δήμος έχει ξεκινήσει τις προσπάθειες για τη λειτουργία λαχανόκηπου και ήδη έχει βρεθεί η πρώτη έκταση. Ο δήμος σκοπεύει μέσα από τη λειτουργία του λαχανόκηπου να δίνονται προϊόντα σε οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη, σε συνεργασία πάντα με την τράπεζα τροφίμων.

Επίσης, στην ημερίδα θα μιλήσει η εκπαιδευτική ψυχολόγος Αγγελική Χαμοσφακίδη για τις οικολογικές δράσεις στο ΚΕΘΕΑ, που έχουν ως στόχο τη βιωματική μάθηση στη θεραπεία απεξάρτησης.


Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου