Ξύδι
που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στις σαλάτες αλλά και στα τουρσιά, στα
βραστά λαχανικά και στα παντζάρια. Ιδιαίτερα μυρωδάτο και πικάντικο.
Υλικά
1 l κρασόξυδο
1/2
φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη
1
κουταλιά της σούπας κανέλα
1
κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2
κουταλιές της σούπας σπόρους ή 10 κοτσάνια σέληνου
1
κουταλιά της σούπας μαραθόσπορο
4
κουταλιές της σούπας τριμμένο χρένο ή αντίστοιχη ποσότητα πιπεριάς τσίλι
1
κουτ. του γλυκού μπαχάρι
1
κουτ. του γλυκού γαρύφαλα
1
κουτ. του γλυκού αλάτι
Παρασκευή
Ανακατεύουμε
όλα τα υλικά και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση. Κατεβάζουμε , αφήνουμε το
μείγμα να κρυώσει και το αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι.
Εάν
το θέλουμε λιγότερο πικάντικο, μειώνουμε την ποσότητα του χρένου ή της πιπεριάς
τσίλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου