19 Ιαν 2013

Συνδυασμοί τροφίμων.


Ο καλός ή κακός συνδυασμός των τροφών στη διατροφή μας είναι υπεύθυνος για τη σωστή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών αλλά και για τη διατήρηση της υγείας μας.

Για να μπορούμε να πούμε ότι τρεφόμαστε σωστά, έτσι ώστε το πεπτικό αλλά και το ανοσοποιητικό μας σύστημα να λειτουργεί καλά , θα πρέπει η διατροφή μας να είναι επαρκώς αλκαλική.


Ο ι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες , αλλά και όλα τα θρεπτικά συστατικά των τροφών μας χρειάζονται τις κατάλληλες συνθήκες και τους κατάλληλους χημικούς συνδυασμούς  έτσι ώστε να έχουμε την καλύτερη απόδοση και απορρόφηση.

Μερικοί από τους βασικούς κανόνες είναι:

δεν παίρνουμε 2  πρωτεΐνες μαζί
αποφεύγουμε τις αμυλώδεις τροφές με τις πρωτεΐνες αλλά και τα όξινα και τα γλυκά,
δεν μπερδεύουμε όξινες με αλκαλικές τροφές.
Το σημαντικότερο πράγμα που κερδίζουμε από τους σωστούς συνδυασμούς των τροφίμων είναι ότι δεν παράγονται τοξίνες οι οποίες δημιουργούν προβλήματα  απορρόφησης των τροφών αλλά και προβλήματα υγείας που ξεκινάνε από ένα απλό φούσκωμα μέχρι την επιδείνωση  σοβαρότερων  ασθενειών.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ  ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ

ΤΡΟΦΙΜΟ                                                ΣΩΣΤΟΣ  ΣΥΝΔ.                                                ΛΑΘΟΣ  ΣΥΝΔ.

γλυκά φρούτα                                       γιαούρτι                                                                 ξινά φρούτα

όξινα φρούτα                                        ουδέτερα λαχανικά                                           μπανάνες, γλυκά φρούτα

αυγά                                                           λαχανικά                                                               ψωμί, πρωτεϊνούχα

έλαια και λίπη                                        λαχανικά , αμυλούχα                                       πρωτεΐνες

αμυλούχες τροφές                             λαχανικά, γλυκά, λάδι                                       πρωτεΐνες, όξινα, ζάχαρη

όσπρια                                                     λαχανικά                                                               πρωτεΐνες, ζάχαρη, γάλα

δημητριακά                                            λαχανικά                                                                πρωτεΐνη, γάλα, τυρί

τυροκομικά                                            λαχανικά, ψωμί ολικής, τομάτες                 πρωτεΐνες, λευκό ψωμί

γάλα                                                                                                                                        πρωτεΐνες, ζάχαρη, άμυλο

ψωμί και παξιμάδια                          λαχανικά                                                                πρωτεΐνες, άμυλο

ρύζι                                                          λαχανικά                                                                πρωτεΐνες, άμυλο

κρεατικά και ψάρια                           λαχανικά                                                               άμυλο, πρωτεΐνες, ζάχαρη

Θα πρέπει πάντα να παίρνουμε υπ’ όψιν μας ,ότι κάθε διατροφική πρόταση έχει να κάνει με τις ατομικές ανάγκες του καθένα και με τις ιδιαίτερες συμβουλές που μπορεί να του δώσει ο γιατρός του.

Α.Χ.


Πηγή:greenchef

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου