Υλικά:
Για τέσσερα άτομα
· 1 κιλό κρεμμύδια
· 8 αυγά
· 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
· Αλάτι
· Πιπέρι μάυρο
· Πιπέρι κόκκινο
· Μαϊντανό
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια προσθέτουμε τα πιπέρια και το αλάτι.
Μόλις αρχίσει να καραμελώνει το κρεμμύδι συμπληρώνουμε λίγο λίγο με νερό εώς ότου μαλακώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε και τον μαϊντανό για πέντε λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Τα τοποθετούμε όλα τα υλικά στο ταψί το βάζουμε στον φούρνο εώς ότου ροδίσουν καλά το αποσύρουμε από την φωτιά σπάμε τα αυγά επάνω στα κρεμμύδια και με κλειστό τον φούρνο αφήνουμε να πήξουν τα αυγά με την θερμότητα που έχει απομείνει.
Σημείωση:
οι χρόνοι ψησίματος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα τον φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου