23 Νοε 2011

Αντίβ (σικορέ) με πιπεριές


Υλικά:

3 – 4 αντίβ
2 πράσινες πιπεριές
14 ελιές μαύρες χωρίς το κουκούτσι
2 κουτ. σούπας ντομάτα λιαστή ψιλοκομμένη
3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζετε νερό και ζεματάτε τα αντίβ για 4 – 5 λεπτά. Τα στραγγίζετε, τα κόβετε στη μέση και τα βάζετε σε λαδωμένο πυρέξ. Τα αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε από πάνω τις πιπεριές ψιλοκομμένες, τις ελιές, τη ντομάτα, το κουκουνάρι και το ελαιόλαδο. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζετε μα την παρμεζάνα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη. Αν θέλετε γκρατινάρετε λίγο στο γκριλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου