Υλικά:
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
3 πράσινες μακρόστενες πιπεριές
μισό κιλό φέτα
4 αβγά
1 φλυτζάνι τραχανά
λίγο μαϊντανό
1 πακέτο φύλλο (κουρού)
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τις πιπεριές.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι και σοτάρουμε τις πιπεριές σε χαμηλή φωτιά.
Ρίχνουμε τις ντομάτες (ψιλοκομμένες) και τις ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν μια βράση.
Προσθέτουμε το φλυτζάνι του τραχανά και τον μαϊντανό για να τραβήξει τα ζουμιά απο τις ντομάτες.
Ρίχνουμε την φέτα που την έχουμε λιώσει με τα χέρια μας στο μείγμα και ανακατεύουμε.
Απομακρύνουμε την κατσαρόλα για λίγο από την φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά όπου τα έχουμε κτυπήσει πιο πριν. Ανακατεύουμε και το μείγμα μας είναι έτοιμο. Προσοχή όμως όταν ρίξουμε τα αβγά να μην καίει η κατσαρόλα γιατί μπορεί να φτιάξουμε τελικά ομελέτα.
Βουτυρώνουμε το ταψί.
Στρώνουμε ένα φυλλό κουρού (Κανάκη κατά προτίμηση) και από πάνω το μείγμα μας.
Βάζουμε και το δεύτερο φύλλο και το αλείφουμε με λίγο γάλα για να ροδίσει στο ψήσιμο.
Ψήνουμε την πίτα μας για 1 ώρα.
Ευχαριστώ θερμά το team του greekcook.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου