Υλικά:
Για τέσσερα άτομα
· ½ κιλό φασόλια
· 1 μεγάλο κρεμμύδι
· 2-3 καρότα
· Κόκκινο πιπέρι
· Μάυρο πιπέρι
· Αλάτι
· Λίγο σέληνο
· 2 φύλλα δάφνης
· 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Προαιρετικά:
1 κουταλιά τοματοπελτέ
Εκτέλεση:
Από το βράδυ μουλιάζουμε τα φασόλια σε κρύο νερό τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν για μια ώρα περίπου.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο ,τα καρότα ,το ελαιόλαδο μόλις μαλακώσουν τα φασόλια θα προσθέσουμε το αλάτι, τα πιπέρια, τα φύλλα δάφνης ,το σέληνο και τον τοματοπολτό εάν θέλουμε. Τα ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά στο ταψί το τοποθετούμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς και το αφήνουμε εως ότου ροδίσουν από επάνω καλά.
Σημείωση:
οι χρόνοι ψησίματος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα τον φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου