Υλικά:
• 5 κόκκινες πιπεριές κομμένες στη μέση
• 130 γρ. μίνι σπαγγέτι βρασμένο
• 2 ώριμες ντομάτες τεμαχισμένες
• 200 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ
• 150 γρ. τριμμένο ημίσκληρο κασέρι
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
• 3 κ.σ. μαϊντανό
• 4 κ.σ ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι
• Λίγη γαλέτα
Εκτέλεση:
Τοποθετείτε τις πιπεριές σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και τις ψήνετε για λίγο στο γκρίλ να μαλακώσουν. Ρυθμίζετε το φούρνο στην κάτω αντίσταση στους 200 βαθμούς. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τη ντομάτα. Τα ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ με το ψιλό σπαγγέτι, το τσένταρ, τη μισή ποσότητα κασεριού και τον μαϊντανό. Καρυκεύετε με αλάτι και πιπέρι. Γεμίζετε τις πιπεριές με το μίγμα και περιχύνετε με το λάδι. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο κασέρι και από πάνω την τριμμένη φρυγανιά. Ψήνετε για 20-25 λεπτά, μέχρι το μίγμα να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου