Υλικά:
για 2 μεγάλες μερίδες
3 μελιτζάνες φλάσκες
5 πράσινες πιπεριές
5 ντομάτες τριμμένες
1 φακελάκι πελτέ
3 μεγάλα κρεμμύδια χονδροκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
αρκετό ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. σούπας βασιλικός (κατά προτίμηση φρέσκος ψιλοκομμένος) αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λωρίδες πλάτους περίπου 3 εκατοστών και πάχους 2 εκατοστών.Κόβουμε επίσης τις πιπεριές σε λωρίδες πλάτους 2-3 εκατοστών.Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο (περίπου 2 εκατοστά πάχος).Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μετά από 1 λεπτό το σκόρδο.Ρίχνουμε από πάνω τις μελιτζάνες και τις σωτάρουμε ανακατεύοντας προσεκτικά ώστε να μη διαλυθούν όσο γίνεται.Μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε και τις πιπεριές και συνεχίζουμε για μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά μας και να τηγανιστούν ελαφρά.Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα και τον πελτέ και ανακατεύουμε και πάλι με προσοχή. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να βράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά.Λίγο πριν το σβήσουμε ρίχνουμε τη ρίγανη και το βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε.Μπορείτε να το συνοδεύσετε με φρέσκο ζυμωτό ψωμί και κάποιο αγαπημένο σας τυρί όπως φέτα ή γραβιέρα.
Πηγή:
http://www.tsouxtres.gr/sintages/%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου