29 Νοε 2011

Σουβλάκι ξιφία µε πιπεριά και φρέσκο θυµάρι


Υλικά:

Για τέσσερα άτομα
4 φέτες ξιφίας

2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

1/2 κοµµάτι χαλούµι

1/2 κρεµµύδι σε φέτες

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1 λεµόνι (το χυµό του)

2 κουταλιές φρέσκο θυµάρι ψιλοκοµµένο

αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο

8 ξυλάκια για σουβλάκια






Εκτέλεση:

Κόβετε τον ξιφία σε κύβους, τον πλένετε και τον στραγγίζετε. Τον βάζετε σ’ ένα µπολ. Κόβετε τις πιπεριές και το χαλούµι σε τετράγωνα κοµµατάκια και τα ρίχνετε στο µπολ. Προσθέτετε το κρεµµύδι, το λάδι, το λεµόνι, το θυµάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύετε και τα αφήνετε στο ψυγείο να µαριναριστούν για µία ώρα. Περνάτε όλα τα υλικά εναλλάξ στα ξυλάκια. Ψήνετε γύρω γύρω τα σουβλάκια σε ζεστή αντικολλητική σχάρα και τα σερβίρετε ζεστά.



Tip

Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε και πολύχρωµες πιπεριές

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου