«Εκτιμώ ότι η στέβια θα καλλιεργηθεί σε πολλά στρέμματα σε αντίθεση με άλλες εναλλακτικές καλλιέργειες (όπως μύρτιλο, ιπποφαές, κ.α.). Αυτό θα συμβεί επειδή υπάρχουν αυξημένες ανάγκες ζήτησης. Αρκεί να αναφέρουμε ότι η Ελλάδα αυτή την στιγμή παράγει μόλις το 30% των αναγκών της σε ζάχαρη», δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Κωνσταντίνος Ζαχοκώστας, πρώην Γεωπόνος ερευνητής του Καπνικού Σταθμού Έρευνας Καρδίτσας, με αφορμή την έγκριση από την ΕΕ των γλυκοζιτών στεβιόλης ως γλυκαντικής ύλης σε τρόφιμα και ποτά και προσθέτει: «Όμως και οι ανάγκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να καλυφτούν από την χώρα μας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου