11 Νοε 2011

Spring rolls



Υλικά:

1/2 άσπρο λάχανο ψιλοκομμένο
3 καρότα χοτροτριμμένα
1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουτ. της σούπας φρέσκο τζίντζερ
4 κουτ. της σούπας σάλτσα σόγιας
1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
6 κουτ. της σούπας σησαμέλαιο
12 φύλλα για spring rolls (Αν δεν βρείτε πάρτε φύλλο κρούστας και κόψτε το σε κομμάτια 15χ15 εκατοστών)
Αλάτι-πιπέρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το σησαμέλαιο, μαράνετε το μισό τζίντζερ και όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Ανακατέψτε συνεχώς και μέχρι τα λαχανικά σας να μαραθούν. Για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε τη σόγια, το σκόρδο, αλάτι και κατεβάστε τα από τη φωτιά. Η διαδικασία αυτή δεν κρατάει πάνω από 7 λεπτά. Να θυμάστε ότι δεν θέλουμε τα λαχανικά μας να μαλακώσουν πολύ, αλλά να μαραθούν. Τα σουρώνετε καλά και τα απλώνετε σε μια επίπεδη επιφάνεια να κρυώσουν. Καλό είναι να βάλετε λίγο χαρτί από κάτω για να στραγγίξουν καλά.
Απλώστε το μείγμα σε κάθε φύλλο και το κλείστε το από όλες τις πλευρές δίνοντας του κυλινδρικό σχήμα. Σφραγίζουμε τις άκρες με λίγο νερό ή γάλα για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα.
Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το ηλιέλαιο και τηγανίστε τα ρολά μέχρι να ροδίσουν.


Πηγή:

http://www.easy-cook.gr/index.php/sintages/almiressintages/202-mezedes-ouzo-krasi-mpira-syntages/792-spring-rolls.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου