Υλικά:
2 πανσέτες
1/2 πορτοκαλί πιπεριά
λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 μεγάλη κουταλιά μέλι
1 μεγάλη κουταλιά μουστάρδα (όχι πικάντικη)
2 κ.σ. λάδι
αλάτι - πιπέρι – πάπρικα
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε μια σάλτσα από το μέλι, τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά και μαρινάρουμε το πλυμένο και στεγνό κρέας.
Βάζουμε σε ένα μικρό πήλινο σκεύος την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες και την αλατίζουμε.
Τοποθετούμε από πάνω το κρέας με όλη τη σαλτσούλα, το λάδι, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και αν θέλουμε αλατίζουμε πάλι.
Σκεπάζουμε το σκεύος με ένα αλουμινόχαρτο για να κρατήσει όσο γίνεται τα ζουμιά του και ψήνουμε στους 180 για 90 λεπτά. (Τουλάχιστον τόσο το έψησα εγώ και ήταν τέλειο!)
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι ποσότητες είναι μικρές και απευθύνονται σε αυτούς που μαγειρεύουν για 1-2 άτομα όπως και εγώ. Οι υπόλοιποι διπλασιάζουν ή τριπλασιάζουν τη δόση. Οι αναλογίες στα μπαχαρικά, το μέλι, μουστάρδα και το αλάτι προσαρμοζονται με βάση την προτίμηση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου