11 Νοε 2011

Ελληνική μακαρονοσαλάτα



Υλικά:

Για τη σαλάτα:

250 γρ. μακαρόνια (φαρφάλες, σέλινο, κοφτό μακαρονάκι)
1 κουτ. του γλυκού βούτυρο
15 ντοματίνια
1 μέτριο κρεμμύδι
150 γρ. φέτα
½ κόκκινη πιπεριά
½ πράσινη πιπεριά
10 ελιές καλαμών
½ κουτ. του γλυκού ρίγανη
Λίγα φυλαράκια δυόσμου
Αλάτι-πιπέρι




Για τη σως:

4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. της σούπας μουστάρδα
Αλάτι-πιπέρι





Εκτέλεση:

Για τα μακαρόνια

Σε μια κατσαρόλα βράστε μπόλικο νερό με αλάτι. Μόλις το νερό πάρει βράση ρίξτε τα μακαρόνια και ανακατέψτε τα ανά διαστήματα. Αφήστε τα να βράσουν ανάλογα με τα λεπτά που αναγράφει η συσκευασία τους και στη συνέχεια σουρώστε τα.
Ρίξτε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τα μακαρόνια να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Για τη σαλάτα:

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τις ελιές σε ροδέλες και ανακατέψτε ελαφρά. Προσθέστε τα μακαρόνια, τη φέτα σε κύβους, το δυόσμο ψιλοκομμένο, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.

Για τη σως:

Τέλος σε ένα μικρό μπολ ενσωματώστε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο και περιχύστε τη σαλάτα. Ανακατέψτε απαλά να πάει η σώς παντού και σερβίρετε.


Πηγή:

http://www.easy-cook.gr/index.php/evdomadiaio-menu/xortofagiko-menu/231-menu-xortofagiko/paraskeui-suntagi/433-paraskeyi-salata-xortofagiko.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου