23 Νοε 2011

Ριγκατόνι με πράσα


Υλικά:

500 γραμ. ριγκατόνι
2 πράσα σχετικά μεγάλου μεγέθους
10 περίπου φέτες ζαμπόν
1 κόκκινη πιπεριά (κατά προτίμηση 1 μικρό κέρατο, δηλ κόκκινη καυτερή, όχι παραπάνω. Γίνεται λίγο καυτερό)
400-500 γραμ. κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση πηχτή, πχ. meggle)
βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
τυρί ρεγκάτο kerrygold



Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Κόβουμε το πράσο κατά μήκος, το πλένουμε και το κάνουμε όσο πιο λεπτές λωρίδες μπορούμε (με μάκρος 3-4 εκατοστά, καλά και 5 δεν πειράζει).
Κόβουμε με τον ίδιο τρόπο και τη πιπεριά. Προσοχή! αν βάλετε καυτερή κόκκινη βάλτε μία, αν σας αρέσουν τα πολύ καυτερά δύο, από κει και πέρα θα γίνει δυναμίτης.
Κόβουμε το ζαμπόν σε κύβους.
Τσιγαρίζουμε σε τηγάνι βαθύ τα πράσα για περίπου 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αν χρειαστεί προσθέτουμε βούτυρο.
Ρίχνουμε το ζαμπόν και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για λίγο, περίπου 4-5 λεπτά.
Ρίχνουμε πάλι τα ριγκατόνι σε άδεια κατσαρόλα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Ρίχνουμε τριμμένο kerrygold μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε ή το ρίχνει ο καθένας μόνος του στο πιάτο. Προτείνω kerrygold γιατί λιώνει πάνω στα ζυμαρικά και είναι φοβερό.





Ευχαριστώ θερμά το team του greekcook.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου