Υλικά:
4 φιλέτα σφυρίδα
1 πράσο
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
2 κουτ. σούπες μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι
πράσινο πιπέρι
2 γρ κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
4-5 φύλλα λουίζα
1 ποτήρι ούζο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 λεμόνι
αλάτι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τον μαϊντανό. Βάζουμε τα μισά στο multi, προσθέτουμε λίγο λάδι και τα αλέθουμε.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι, σοτάρουμε τα λαχανικά που έχουμε ψιλοκόψει, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με ούζο. Προσθέτουμε το μείγμα που φτιάξαμε στο multi και μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε τα φιλέτα.
Τα αφήνουμε για δέκα λεπτά να κάνουν σύβραση.
Μετά ρίχνουμε το κρασί, το κρόκο, τη λουίζα, λίγο μαϊντανό, λίγο χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να δέσουν.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε!
Πηγή:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου