24 Μαΐ 2012

Μέχρι τις 30 Ιουλίου η προθεσμία για αιτήσεις στο Μητρώο Εμπόρων


Ως τις 30 Ιουλίου έχουν την υποχρέωση εγγραφής στο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών, τα φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία δραστηριοποιούνται στην Επικράτεια ως έμποροι Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών.

Οι αιτήσεις εγγραφής στο Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων πρέπει να έχουν γίνει ηλεκτρονικά μέχρι και τις 30 Ιουλίου 2012.
Να σημειωθεί ότι το Μητρώο είναι ήδη σε λειτουργία, σύμφωνα με το νόμο 3955/2011 και υποχρεούνται να εγγραφούν όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στην Επικράτεια ως έμποροι αγροτικών προϊόντων, εφοδίων και εισροών εφόσον:
-  Αγοράζουν ή μεσολαβούν στην αγορά των προϊόντων πρωτογενούς φυτικής και ζωικής γεωργικής
παραγωγής, καθώς και των προϊόντων που προέρχονται από το πρώτο στάδιο επεξεργασίας και μεταποίησης αυτών, τα οποία παράγονται στην ελληνική επικράτεια.
- Προμηθεύουν τον Έλληνα παραγωγό με προϊόντα κάθε μορφής, είτε παραγόμενα στην ελληνική επικράτεια είτε εισαγόμενα που χρησιμοποιούνται κατά τη διαδικασία και για τους σκοπούς της παραγωγής των προϊόντων πρωτογενούς φυτικής και ζωικής γεωργικής παραγωγής (εφόδια ή εισροές).
Κατά συνέπεια έως 30 Ιουλίου 2012 θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση εγγραφής στο Ενιαίο Μητρώο οι εξής κατηγορίες εμπόρων:
1. Οι έμποροι που προμηθεύουν τους παραγωγούς με σπόρους, λιπάσματα, πολλαπλασιαστικό υλικό, γεωργικά και κτηνιατρικά φάρμακα, ζωοτροφές και γεωργικά μηχανήματα
2. Οι έμποροι που αγοράζουν ή μεσολαβούν στην αγορά των προϊόντων πρωτογενούς φυτικής και ζωικής γεωργικής παραγωγής, καθώς και των προϊόντων που προέρχονται από το πρώτο στάδιο επεξεργασίας και μεταποίησης αυτών
3. Οι επιχειρήσεις που αγοράζουν από τον παραγωγό για επεξεργασία στις εγκαταστάσεις τους αγροτικά προϊόντα όπως κρέας, γάλα, ψάρια, μέλι, αυγά, νωπά οπωροκηπευτικά, λάδι κλπ.
Πληροφορίες και αίτηση εγγραφής δίνονται στην ιστοσελίδα www.minagric.gr. Ως μοναδικό δικαιολογητικό με τη συμπλήρωση της αίτησης ηλεκτρονικά εισάγεται στο σύστημα με μορφή pdf η βεβαίωση του Επιμελητηρίου.
Οι έμποροι που προμηθεύουν τον Έλληνα παραγωγό με εφόδια ή εισροές που χρησιμοποιούνται κατά τη διαδικασία και για τους σκοπούς της παραγωγής των προϊόντων πρωτογενούς φυτικής και ζωικής παραγωγής απαλλάσσονται από την υποχρέωση προσκόμισης εγγυητικής επιστολής, όπως αναφέρονται στο Ν 3955/2011.
Οι έμποροι που είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε αντίστοιχο Κλαδικό Μητρώο υποχρεούνται να εγγραφούν και στο Ενιαίο Μητρώο δηλώνοντας όμως σε ειδικό πεδίο της αίτησης εγγραφής τον αριθμό μητρώου ή τον κωδικό εγγραφής του κλαδικού μητρώου.

Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου