24 Μαΐ 2012

Πως γίνεται η διάκριση των Βιολογικών προϊόντων.;


Βιολογικά είναι μόνο τα προϊόντα εκείνα που έχουν πάρει πιστοποίηση από τους αναγνωρισμένους φορείς. Οι λέξεις «φυσικό» ή «αγνό» που αναγράφονται σε ορισμένες συσκευασίες δεν σημαίνουν σε καμία περίπτωση ότι είναι βιολογικά.

Όσα προϊόντα έχουν δεχτεί μεταποίηση (π.χ. μαρμελάδα) θα πρέπει να πωλούνται συσκευασμένα και να φέρουν ένδειξη η οποία θα αναγράφει «προϊόν βιολογικής γεωργίας» ή «προϊόν βιολογικής γεωργίας σε μεταβατικό στάδιο» και, βέβαια, την πιστοποίηση.

Όσον αφορά το κρέας που πωλείται στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων πρέπει απαραίτητα να είναι κατεψυγμένο και συσκευασμένο. Η ταχεία κατάψυξη επιτρέπει στο κρέας να διατηρήσει όλα τα συστατικά του. Στην περίπτωση που τα βιολογικά προϊόντα διατίθενται δίπλα σε συμβατικά, πρέπει να είναι συσκευασμένα για να μην έρχονται σε επαφή και να αποφευχθεί η πιθανή ανάμειξή τους.


Θα πρέπει, επίσης, να φέρουν την ένδειξη «προϊόν βιολογικής γεωργίας» ή «προϊόν βιολογικής γεωργίας σε μεταβατικό στάδιο». Στο κρέας, στα αυγά και γενικά σε όλα τα κτηνοτροφικά βιολογικά προϊόντα, η συσκευασία με πιστοποιήσεις είναι υποχρεωτική.

Στις συμβατικές λαϊκές αγορές τα βιολογικά προϊόντα είναι υποχρεωτικό να είναι όλα συσκευασμένα. Αντιθέτως, στις βιολογικές λαϊκές αγορές μπορούν να διατίθενται χύμα, με την προϋπόθεση ότι δεν αναμειγνύονται με προϊόντα συμβατικά.


Πηγή:www.Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου