23 Μαΐ 2012

Προώθηση βιολογικών οπωροκηπευτικών σε Ρωσία και Ουκρανία από την HELLAS BIO NET.


Η Πανελλήνια Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βιολογικών Προϊόντων (HELLAS BIO NET), ως συντονιστής «Διεπαγγελματικής Ένωσης Φυσικών/Νομικών Προσώπων», υλοποιεί, χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. & την Ελλάδα, πρόγραμμα προβολής και προώθησης των Ευρωπαϊκών Βιολογικών Φρέσκων Οπωροκηπευτικών, Ελληνικής παραγωγής, στις αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 3 ετών και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο 2015. Μέσα στα πλαίσιά του θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις:

1.Συμμετοχή σε Διεθνείς Εμπορικές Εκθέσεις, κατά τα 3 χρόνια διάρκειας του προγράμματος .

Για το τρέχον έτος θα πραγματοποιηθεί συμμετοχή στις ακόλουθες εκθέσεις:
Διεθνής έκθεση "World Food Moscow" Μόσχα 17-20/9/2012
Διεθνής έκθεση "World Food Ukraine" Κίεβο 30/10-2/11/2012
Διεθνής έκθεση “PeterFood”Αγ.Πετρούπολη 13-15/11/2012


2. Εμπορικές / ενημερωτικές συναντήσεις. Κατά την περίοδο συμμετοχής στις εκθέσεις, διοργάνωση ενημερωτικών / εμπορικών συναντήσεων με Εμπόρους & Διαμορφωτές κοινής γνώμης, από Ρωσία & Ουκρανία, με παραγωγούς Ελληνικών Βιολογικών Οπωροκηπευτικών. Οι συναντήσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν και κατά τα 3 χρόνια διάρκειας του προγράμματος, στην Μόσχα, το Κίεβο & την Αγ. Πετρούπολη.

3. Διαφήμιση. Δημιουργία μίας multitasking ιστοσελίδας που θα αποτελέσει  το κέντρο της επικοινωνιακής εκστρατείας για την προώθηση των Ευρωπαϊκών Βιολογικών φρέσκων οπωροκηπευτικών Ελληνικής παραγωγής , με παράλληλη στοχευμένη διαφημιστική καμπάνια μέσω του internet, της τηλεόρασης και των έντυπων μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η διαφημιστική καμπάνια θα διαρκέσει και τα 3 χρόνια  διάρκειας του προγράμματος

4. Σεμινάρια σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα των προαναφερόμενων χωρών, σχετικά με τα θετικά αποτελέσματα στην υγεία των καταναλωτών και στο περιβάλλον, από την κατανάλωση βιολογικών προϊόντων. Θα πραγματοποιηθούν 3 σεμινάρια ανά χώρα και ανά  έτος υλοποίησης του προγράμματος.

5. Γευστικές Δοκιμές & προωθητικές ενέργειες, διάρκειας 5 ημερών/ δράση, σε 10 εμπορικά κέντρα και σε Σ/Μ  της Ρωσίας & σε 10 της  Ουκρανίας,  που θα πραγματοποιηθούν  κατά τα δύο τελευταία χρόνια του προγράμματος  (2013 & 2014)

6. Επισκέψεις Εμπόρων & Διαμορφωτών κοινής γνώμης, από Ρωσία & Ουκρανία, στους χώρους παραγωγής Ελληνικών Βιολογικών Οπωροκηπευτικών, προκειμένου να γνωρίσουν τις συνθήκες παραγωγής και τα προϊόντα. Κατά την διάρκεια του προγράμματος, κάθε χρόνο θα επισκέπτονται την Ελλάδα έξη επιλεγμένα άτομα από κάθε χώρα .

Την υλοποίηση του προγράμματος, μετά από διεθνή διαγωνισμό, ανέλαβε να το υλοποιήσει η εταιρεία NOVACERT.

Καλούνται οι παραγωγοί & έμποροι βιολογικών οπωροκηπευτικών, που τους ενδιαφέρει η προβολή των προϊόντων τους στην Ρωσική & Ουκρανική αγορά να επικοινωνήσουν με την HELLAS BIO NET (υπεύθυνη επικοινωνίας κα. Μπογιαντζή Κωνσταντίνα, τηλ 26310-51530, e-mail: socr_kara@hotmail.gr)

Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου