23 Μαΐ 2012

Λαχανικά αντί ανθέων στα κυβερνητικά κτήρια της Λετονίας για ισότητα στην ΚΑΠ μετά το 2013.


Λάχανα, ζαχαρότευτλα και κολοκύθες αντικατέστησαν τα λουλούδια στα παρτέρια έξω από την έδρα της κυβέρνησης στη Ρίγα, με τις αρχές της Λετονίας να δείχνουν αυτό τον τρόπο την δυσαρέσκειά τους για την πολιτική των Βρυξελλών σχετικά με τις αγροτικές επιδοτήσεις.
Η κυβέρνηση της Λετονίας με τελετουργικό τρόπο απεκάλυψε την Τρίτη 22 Μαΐου τις φυτείες λαχανικών, τα οποία φέτος για πρώτη φορά αντικαθιστούν τα άνθη και τα φυτά που κοσμούν την πρόσοψη του κτηρίου της.

«Σήμερα φυτέψαμε τα λαχανικά μας και το φθινόπωρο ευελπιστούμε πως θα δρέψουμε μία καλύτερη σοδειά από αγροτικές επιδοτήσεις», τόνισε η υπουργός Γεωργίας Λαϊμντότα Στραουγιούμα.


Η Λετονία νοιώθει απογοητευμένη από τη μεταρρύθμιση τα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που πρότεινε το περασμένο έτος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να τεθεί εν ισχύ από το 2014, εκτιμώντας πως οι αγρότες της δεν είναι ευνοημένοι σε σχέση με τους συναδέλφους τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Ενταχθήκαμε στην ΕΕ προσβλέποντας σε μία ίση μεταχείριση για όλους, αλλά αυτό ακόμη δεν ισχύει», σχολίασε ο ‘Ανσις Μπογκουστόβς, δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης, που πρότεινε την ιδέα για το φύτεμα των λαχανικών.

Ο ίδιος προειδοποίησε επίσης πως οι Λετονοί αγρότες ενδέχεται να επεκτείνουν με πιο ριζοσπαστικά μέτρα τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τους κατά τη διάρκεια των παραδοσιακών εορτασμών για το θερινό ηλιοστάσιο, τρέχοντας γυμνοί στους δρόμους των Βρυξελλών.

Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου