24 Δεκ 2012

Αγροτο - διπλωματικές επαφές με την Κίνα.


Τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητή Αθανάσιο Τσαυτάρη επισκέφθηκε την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Du Qiwen, επιδίδοντας επίσημη πρόσκληση του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Κίνας και υπευθύνου για γεωργικά θέματα κ. Ηui, να συμμετάσχει σε στρογγυλό τραπέζι μαζί με εκπροσώπους από την Κίνα και χώρες της Νότιας Ευρώπης, στις 13 Φεβρουαρίου, στη Ρώμη.
Η κινεζική πλευρά αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη
συμμετοχή της Ελλάδας καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κινέζος πρέσβης,  «η Ελλάδα είναι η πιο φιλική, για συνεργασία, χώρα στην Ευρώπη».

Ο κ. Τσαυτάρης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προοπτικές για αύξηση των εξαγωγών των ποιοτικών ελληνικών γεωργικών προϊόντων στην Κίνα και τις μεγάλες προοπτικές που υπάρχουν ειδικότερα για το ελαιόλαδο, τα κρασιά, τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά, καθώς και την ανάγκη προστασίας των ελληνικών προϊόντων με  γεωγραφική ένδειξη.

Διαπιστώθηκε επίσης, ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων από την Κίνα στον τομέα της αγροτικής βιομηχανίας και των ιχθυοκαλλιεργειών και προς την κατεύθυνση αυτή θα βοηθήσει σημαντικά και η ανταλλαγή επισκέψεων εμπειρογνωμόνων των δύο πλευρών.

Ο υπουργός προσκάλεσε τον Κινέζο πρέσβη να τον συνοδεύσει στα εγκαίνια της Agrotica, που θα πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο, στη Θεσσαλονίκη. Με την ευκαιρία αυτή ο Κινέζος αξιωματούχος θα επισκεφθεί τα περίπτερα της Έκθεσης και θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων του αγροτικού τομέα.

Πηγή: http://www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου