12 Φεβ 2013

«Ασπίδα» για το έντερο οι φυτικές ίνες.


Η επαρκής κατανάλωση φυτικών ινών δεν προστατεύει μόνον από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, αλλά και από αυτόν του λεπτού, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Το λεπτό έντερο αποτελεί το 75% της πεπτικής οδού, ωστόσο σπανίως αναπτύσσονται σε αυτό καρκινικοί όγκοι, οι οποίοι είναι πολύ πιο συνηθισμένοι στο παχύ έντερο, γράφουν στην επιθεώρηση «Gastroenterology»
επιστήμονες από το Εθνικό Ίδρυμα Καρκίνου (ΝCΙ) των ΗΠΑ.

Για να διερευνήσουν την επίδραση των φυτικών ινών και των τροφίμων ολικής αλέσεως στους καρκίνους του λεπτού εντέρου ανέλυσαν στοιχεία από σχεδόν 500.000 εθελοντές, διαπιστώνοντας πως όσοι κατανάλωναν περισσότερες φυτικές ίνες είχαν 45% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου.

Για καλή υγεία συνιστώνται 20-35 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα. Ένα πορτοκάλι έχει περίπου 3 γραμμάρια ινών, 6 κουταλιές της σούπας δημητριακά ολικής αλέσεως περίπου 10 γραμμάρια και ένα μήλο περίπου 2 γραμμάρια.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου