Πέντε
φρούτα και λαχανικά ημερησίως δρουν ενάντια στην εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων ενώ
μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης παχυσαρκίας κατά 28% στις γυναίκες και μέχρι
46% στους άνδρες.
Παράλληλα
κάθε μερίδα φρούτων και λαχανικών μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά
4% και εγκεφαλικού
επεισοδίου κατά 6%. Ως μερίδα διατροφικής ισορροπίας
ορίζεται η ποσότητα φρούτων που περιέχεται σε ένα ποτήρι 200 ml, ένα ποτήρι με 100% φυσικό χυμό, ένα
φρούτο μετρίου μεγέθους ή ένα μικρό μπωλ με σαλάτα.
Η
καθημερινή κατανάλωση πέντε μερίδων φρούτων και λαχανικών συστήνεται από τον
Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας,.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου