3 Φεβ 2012

12 τόνους πατάτες θα μοιράσουν αύριο στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες του Νευροκοπίου.


1.700 συσκευασίες των 6 κιλών θα μοιράσουν στους πολίτες και 300 εξάκιλες συσκευασίες θα διαθέσουν στο κοινωνικό παντοπωλείο της συμπρωτεύουσας.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων του από τη Βοιωτία οι οποίοι πριν λίγες μέρες μοίρασαν στην Αθήνα κρεμμύδια και λαχανικά, οι αγρότες του Νευροκοπίου θα μοιράσουν αύριο στη Θεσσαλονίκη συνολικά 12 τονους πατάτες στο πλαίσιο της αγροτικής έκθεσης ΑGROTICA.

Θέλουν με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την πολύ χαμηλή τιμή που αγοράζουν την πατάτα τους οι έμποροι σχεδόν μισή τιμή κάτω από το κόστος παραγωγής. Επίσης λένε πως δεν είναι δυνατόν το 70% της παραγωγής του να παραμένει αδιάθετο και να εισάγει η Ελλάδα πατάτες Αιγύπτου.

Οπως δήλωσε στο Νewsit o παραγωγός πατάτας από το Νευροκόπι Νίκος Στεφανίδης «εξαρτώντονται 650 με 700 οικογένειες από την πατάτα και η κατάσταση έχει φτάσει πια στο απροχώρητο, δε μπορούμε να ζήσουμε. Πήγαμε στα υπουργεία και τους θεσαμε το πρόβλημα αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα».


Στο πλευρό των αγροτών και ο Δήμαρχος Νευροκοπίου Μελέτης Μαυρίδης ο οποίος δήλωσε στο Newsit «οι έμποροι αγοράζουν την πατάτα μας που είναι ένα προϊόν με ταυτότητα και πιστοποιημένο στα 0,10 λεπτά το κιλό όταν το κόστος παραγωγής είναι στα 0,20 με 0,22 λεπτά το κιλό και τελικά η πατάτα φτάνει στον καταναλωτή 0,70 και 0,90 λεπτά το κιλό. Η πατάτα είναι μονοκαλλιέργεια στην περιοχή μας, δεν παράγουμε τίποτα άλλο, από αυτή λοιπόν εξαρτάται η επιβίωσή μας. Πάμε λοιπόν αύριο στη Θεσσαλονίκη να διαμαρτυρηθούμε αλλά και να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης μοιράζοντας δωρεάν 12 τόνους πατάτες».

Την ίδια ώρα που η ελληνική πατάτα Νευροκοπίου παραμένει αδιάθετη «έρχονται τη Δευτέρα και την Τρίτη 2 καράβια στα λιμάνια του Αστακού και της Θεσσαλονικης γεμάτα με πατάτες Αιγύπτου» κατήγγειλε τέλος ο Δήμαρχος Νευροκοπίου.

Πηγή:

www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου