20 Φεβ 2012

Ηλίανθος, μια αξιόπιστη λύση ενεργειακής καλλιέργειας.


Ημερίδα με θέμα «Ηλίανθος: Η αξιόπιστη λύση των ενεργειακών καλλιεργειών» διεξάγεται 24 Φλεβάρη.


Η ημερίδα θα λάβει χώρα στις  10.00 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ).
Στο πλαίσιο της πληρέστερης ενημέρωσης των καλλιεργητών ηλίανθου, πάνω στην ορθή εφαρμογή της καλλιεργητικής τεχνικής και την αποφυγή λαθών ή αστοχιών που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες καλλιεργητικές περιόδους, αλλά και την παρουσίαση μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ορισμένων ασθενειών που έκαναν την εμφάνισή τους, ιδιαίτερα την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο  ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» στη Δράμα.

Στα λίγα χρόνια παρουσίας των ενεργειακών καλλιεργειών στη χώρα μας, με σκοπό την παραγωγή βιοκαυσίμων, ο ηλίανθος αναδεικνύεται η πιο αξιόπιστη λύση στη φαρέτρα των ενεργειακών καλλιεργειών του αγρότη, προσφέροντας ικανοποιητικό εισόδημα με λίγη εργασία και ελάχιστη ή μηδενική άρδευση.
Ομιλητής στην ημερίδα θα είναι ο κ. Άνθιμος Αναστασιάδης, γεωπόνος του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, ειδικός στην καλλιέργεια του ηλίανθου.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας στο τηλέφωνο 25210-58175.

Πηγή:


http://www.agronews.gr/green-report/energeiakes-kalliergies/arthro/77152/ilianthos-mia-axiopisti-lusi-energeiakis-kalliergeias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου