22 Φεβ 2012

Σε παράταση για τη δράση της βιολογικής γεωργίας προσανατολίζεται το ΥπΑΑΤ.


Σε παράταση 10 έως 12 ημερών, της δράσης 1.1 «Βιολογική γεωργία», του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του ΠΑΑ 2007-2013, προσανατολίζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου η απόφαση της παράτασης βρίσκεται στο γραφείο του υπουργού, κ. Κώστα Σκανδαλίδη προκειμένου να λάβει την υπογραφή του. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα, με την πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΥπΑΑΤ, που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, η κατάθεση των αιτήσεων ολοκληρώνεται την ερχόμενη Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου.

Για την συγκεκριμένη δράση του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» το ύψος των πιστώσεων ανέρχεται σε 40.000.000 ευρώ και αφορούν δημόσια δαπάνη.

Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να κριθούν δικαιούχοι για τη δράση 1.1 «Βιολογική γεωργία», πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους στην οποία περιλαμβάνονται τα αγροτεμάχια της εκμετάλλευσής τους τα οποία είναι δηλωμένα στην Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης (ΑΕΕ) του 2011 του ενδιαφερόμενου. Στην αίτηση ενίσχυσης δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν αγροτεμάχια που δεν είναι δηλωμένα στην ΑΕΕ του 2011 του ενδιαφερόμενου.
Επίσης το ελάχιστο μέγεθος των υπό ένταξη αγροτεμαχίων ανέρχεται σε 1 στρέμμα. Τα ενταγμένα αγροτεμάχια δεν είναι δυνατόν να αντικαθίστανται από άλλα σε όλη τη διάρκεια της πενταετούς δέσμευσης. Σημαντικό ακόμα είναι ότι στην αίτηση ενίσχυσης δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν συνιδιόκτητα αγροτεμάχια. Επίσης σε περίπτωση συγκαλλιέργειας πρέπει και οι δύο καλλιέργειες να είναι επιλέξιμες.

Πηγή:


http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=70746

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου