23 Φεβ 2012

Παράταση μέχρι 15 Μαρτίου για την τακτοποίηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ και αποζημιώσεις ύψους 8,5 εκατ. ευρώ.


Παράταση μέχρι την 15η Μαρτίου δίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στους παραγωγούς, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές προς τον ΕΛΓΑ ώστε να μπορούν να λαμβάνουν απρόσκοπτα τις αποζημιώσεις τους. Το τελευταίο διάστημα μετά από ερωτήματα πολλών αναγνωστών μας, οι οποίοι ήθελαν να ξεκαθαρίσουν για ποιό λόγο δεν έλαβαν τα χρηματικά ποσά των αποζημιώσεων για καταστροφές που είχαν στις καλλιέργειές τους, επικοινωνήσαμε με τον ΕΛΓΑ προκειμένου να λάβουμε μια ξεκάθαρη απάντηση. Σύμφωνα με όσα μας δήλωσαν καλά πληροφορημένες πηγές, ο λόγος που συγκεκριμένοι παραγωγοί δεν έλαβαν αποζημιώσεις οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν εξοφλήσει την ασφαλιστική τους εισφορά. Ενώ αρχικά ο προγραμματισμός ήταν οι αγρότες να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου τελικά θα δοθεί παράταση 15 ημερών. Επίσης, αύριο 24 Φεβρουαρίου ο ΕΛ.Γ.Α. καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 7.546 δικαιούχων αποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο ύψους 8.579.557 ευρώ περίπου.


Ειδικότερα, αν κάποιοι παραγωγοί για οποιοδήποτε λόγο δεν έχουν καταβάλει το σύνολο ή μέρος της ασφαλιστικής τους εισφοράς προκείμενου να θεωρηθούν ασφαλισμένοι για το 2011 μπορούν μέχρι τις 15 Μαρτίου να επισκεφθούν κάποιο κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας προκειμένου να καταβάλουν το σύνολο ή το υπόλοιπο της εισφοράς το οποίο οφείλουν στον κωδικό Μ.Π. (Μεγάλων Πελατών) 620.
Ο νόμος αναφέρει ότι ο δικαιούχος της αποζημίωσης θα πρέπει να έχει καταβάλει το σύνολο της εισφοράς του. Άρα σε όποιον παραγωγό για διάφορους λόγους απομένει ένα υπόλοιπο θα πρέπει να το καταβάλει στον συγκεκριμένο λογαριασμό του ΕΛΓΑ, στην ΑΤΕ. Αμέσως μετά το σύστημα θα το «δει» και εν συνεχεία δικαιούται την αποζημίωση. Μάλιστα, από τον ΕΛΓΑ μας ανέφεραν ότι οι οφειλές αυτές θα πρέπει να τακτοποιηθούν προκειμένου οι παραγωγοί στο μέλλον να αποφύγουν ενδεχόμενη εμπλοκή τους με την αποστολή της οφειλής στις Δ.Ο.Υ.

Αποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΛΓΑ: «Αύριο, Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012, ο ΕΛ.Γ.Α. καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 7.546 δικαιούχων αποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο ύψους 8.579.557 ευρώ περίπου.
Η καταβολή αφορά ζημιές που προξενήθηκαν από διάφορα ζημιογόνα αίτια, σε πολλές περιοχές της χώρας το 2011.
Ο ΕΛ.Γ.Α. επιθυμεί να ενημερώσει τους παραγωγούς που έχουν ζημιωθεί εντός του 2011, έχουν υποβάλλει Δήλωση Καλλιέργειας/ Εκτροφής και έχουν καταβάλλει το σύνολο της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛ.Γ.Α. μέχρι τις 15 Μαρτίου 2012, ότι το σύνολο των αποζημιώσεων θα τους έχει καταβληθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου, εκτός από τις ζημιές του Δεκεμβρίου 2011 οι οποίες θα αποζημιωθούν το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2012».

Πηγή:


http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=70778

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου