25 Φεβ 2012

Μειωμένο ΦΠΑ 9% προτείνουν οι αγρότες των λαϊκών.


Πρόταση για καθιέρωση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 9% για τα αγροτικά προϊόντα και τα αγροτικά εφόδια προκειμένου να στηριχθεί η εγχώρια πρωτογενής παραγωγή καταθέτει στους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών.



Οι παραγωγοί αναφέρουν ότι ήδη τα οπωρολαχανικά επιβαρύνονται με ΦΠΑ 13% το οποίο, όπως σημειώνουν, έως τώρα απορροφούν οι ίδιοι και το αποδίδουν χωρίς να το εισπράττουν προκειμένου να στηρίξουν το εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών που έχει συρρικνωθεί.



Ολόκληρη η επιστολή που έστειλε η Ομοσπονδία στους κ.κ. Βενιζέλο, Χρυσοχοϊδη και Σκανδαλίδη έχει ως εξής:



«Κύριε Υπουργέ,

Οι τελευταίες ενημερώσεις των ΜΜΕ εν όψει του Μνημονίου αναφέρουν ότι σχεδιάζεται να εφαρμοσθεί στην αγορά ενιαίος ΦΠΑ.

Ήδη ο παραγωγικός κόσμος, οι αγρότες παραγωγοί αντιμετωπίζουμε τις συνεχείς αυξήσεις σε καύσιμα, διόδια, αγροτικά εφόδια, λιπάσματα, σπόροι με αυξημένο ΦΠΑ 23% και όμως, συνεχίζουμε να παράγουμε και να πουλάμε τα προϊόντα μας σε χαμηλές τιμές, χωρίς να μπορούμε να εξασφαλίσουμε ούτε το κόστος παραγωγής για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.

Για την στήριξη της Εθνικής και Αγροτικής Οικονομίας, προτείνουμε το ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα να μειωθεί στο 9% όπως επίσης και το ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια να μειωθεί στο 9% (αγροτικός εξοπλισμός, μηχανήματα, λιπάσματα, σπόρους, φυτοφάρμακα) για να στηριχθεί έτσι η Ελληνική Αγροτική Παραγωγή, να συνεχίσουμε να παράγουμε αγροτικά προϊόντα στηρίζοντας έτσι την πρωτογενή παραγωγή.

Πρέπει να μας προστατεύσετε γιατί είμαστε το τελευταίο κομμάτι πρωτογενούς παραγωγής στη χώρας μας και στηρίζουμε με τη δραστηριότητά μας την ελληνική ύπαιθρο και την αγροτική οικονομία.

Ήδη τα οπωρολαχανικά επιβαρύνονται με ΦΠΑ 13% το οποίο ως τώρα στην ουσία το απορροφούμε και το αποδίδουμε χωρίς να το εισπράττουμε διαθέτοντας τα προϊόντα μας οι ίδιοι στις λαϊκές αγορές, εξασφαλίζοντας και τροφοδοτώντας καθημερινά την ελληνική οικογένεια που το εισόδημά της έχει συρρικνωθεί.

Ο Πρόεδρος,

Παντελής Μόσχος      

Ο Γεν. Γραμματέας

Χρήστος Δανιήλογλου»

Πηγή:


http://www.agronews.gr/news/oikonomia/arthro/77473/meiomeno-fpa-9-proteinoun-oi-agrotes-ton-laikon-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου