16 Φεβ 2012

Aλλαγές σε αγροτικό πετρέλαιο και ΦΠΑ για να κλείσει η «τρύπα»;.


Eπί τάπητος του υπουργικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου θα τεθεί το «πακέτο» των μέτρων που θα καλύψει την «τρύπα» των 325 εκατ. ευρώ και το οποίο ενέκριναν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατά τη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.

Η κατάσταση αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα.
Η βασική εισήγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου εκτός από τις επιπλέον περικοπές στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις, περιελάμβανε και την επίσπευση μέτρων που επρόκειτο να τεθούν υπό συζήτηση το ερχόμενο καλοκαίρι. Ανάμεσά τους η αναθεώρηση των ειδικών μισθολογίων αλλά και θέματα που καίνε «άμεσα» τους αγρότες όπως οι αλλαγές στο καθεστώς επιστροφής ΦΠΑ καθώς επίσης και η επιβολή ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο..

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινισθεί αν τα συγκεκριμένα μέτρα «πέρασαν» (σ.σ. η βασική εισήγηση του υπουργού Οικονομικών συνοδευόταν από αρκετές «παραλλαγές»/συνδυασμούς μέτρων) καθώς ακόμα και μέσα στο οικονομικό επιτελείο εκφράστηκαν φόβοι ότι θα προκληθεί μείζον ζήτημα από τις αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου.
Η κατάσταση αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα όταν και θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.
Το βασικό σενάριο, πάντως, προβλέπει περικοπή των συντάξεων που θα ξεπερνά ενδεχομένως το 20%, χωρίς να έχει καταστεί σαφές αν θα αφορά και τις συντάξεις κάτω από τα 300 ή τα 200 ευρώ το μήνα ενώ έχει τεθεί και θέμα νέων περικοπών στις επιχορηγήσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Πηγή:


http://www.agronews.gr/?pid=190&aid=77013&la=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου